Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіцейськими Київщини виявлено колишню вчительку, що розповсюджувала дитячу порнографію

Так, при проведенні спецоперації працівниками Київського управління кіберполіції спільно зі слідчими Дарницького управління поліції столиці було встановлено особу, яка зі свого персонального комп'ютеру протягом тривалого часу здійснювала розповсюдження дитячої порнографії. Сумно усвідомлювати, що безробітна мешканка міста Києва, яка здійснювала дану протиправну діяльність, в минулому працювала вчителем.

За даним фактом слідчим відділом Дарницького управління поліції відкрито кримінальне провадження. В рамках досудового розслідування, працівниками кіберполіції задокументовані факти, які підтверджують розповсюдження забороненої продукції порнографічного характеру, створеної за участю дітей, через мережу Інтернет.

При проведенні обшуку за місцем проживання особи, правоохоронцями віднайдено та вилучено комп'ютерну техніку, що могла використовуватись для вищевказаних операцій. Наразі, вилучене обладнання відправлено для проведення експертиз. Остаточну крапку у справі, після проведення необхідних експертиз, поставить суд. Санкція цієї статті передбачає відповідальність до 12 років позбавлення волі. Боротьба триває.