Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Нацполіція спільно з ФБР ліквідувала мережу сервісів для обміну криптовалюти, здобутої злочинним шляхом

Сервіси надавали можливість кібезлочинцям легалізувати активи, здобуті як «викупи» від атак вірусами-шифрувальниками. Ліквідували мережу в ході міжнародної поліцейської операції.  
 
Працівники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції, Офісом Генерального прокурора України та у співпраці з ФБР Сполучених штатів Америки провели багаторівневу міжнародну операцію з ліквідації дев’яти сервісів обміну віртуальних активів.  
 
Вебресурси пропонували користувачам анонімний обмін криптовалют. Такі послуги надавалися для сприяння легалізації та відмивання грошей, здобутих протиправним шляхом. Через біржі зловмисники проводили активи, отримані в результаті атак шкідливим програмним забезпеченням (вірусами-шифрувальниками) та онлайн-шахрайства. Рекламування послуг з обміну здійснювалося на закритих хакерських форумах.  
 
За результатами операції правоохоронці заблокували інфраструктуру мережі, котра розміщувалася на серверах Сполучених Штатів Америки, країнах Європи та в Україні. Доменні імена вилучено.  

Наразі працівники поліції встановлюють причетних до злочинної діяльності. 

Відвідувачі сайтів  24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro та owl.gold тепер побачать банер конфіскації.

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України