Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Правоохоронці Чернігівщини скерували до суду справу шахраїв, що взяли 400 тисяч гривень кредитів на інших громадян

Поліція завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи ніжинців, які шляхом обману оформили близько 500 кредитів на громадян без їх відома.

25 листопада минулого року співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області, Управління карного розшуку та Слідчого Управління ГУНП в Чернігівської області провели обшуки в оселях мешканців Ніжина, що причетні до оформлення кредитів шахрайським шляхом.

В ході досудового розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області, поліцейські встановили, що група мешканців Ніжина займалася заволодінням чужим майном шляхом обману та зловживання довірою.

До складу злочинної групи входили двоє братів та цивільна дружина одного з них. Використовуючи електронно-обчислювальну техніку, вони заволоділи базами даних паспортів громадян України та ідентифікаційними номерами. За допомогою цих документів шахраї без відома їх власників оформлювали кредити в Інтернеті. Отримані кошти переводили на свої банківські рахунки та знімали готівкою у банкоматах Ніжина.

Поліцейські повідомили фігурантам групи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, або організованою групою). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

31 березня правоохоронці скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні до суду.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області