Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

В Одесі припинено діяльність онлайн кінотеатру

Так, працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Одеській області Причорноморського управління кіберполіції було викрито організатора Інтернет - ресурсу "icinemax.net", який порушуючи авторські права міжнародних компаній правовласників, створив вказаний вище сайт для розповсюдження та трансляції піратського контенту, а також займався його адмініструванням та наповненням.

Своїми протиправними діями, зловмисник завдав правовласникам значних збитків на загальну суму більше 3 мільйонів гривень. Ним виявився мешканець Миколаївської області, у якого, під час проведення санкціонованого обшуку було виявлено та вилучено комп'ютерну техніку, за допомогою якої здійснювалася робота щодо підтримання діяльності веб-ресурсу «icinemax.net».

На даний час досудове розслідування по факту порушення авторського права та суміжних прав триває. Діяльність Інтернет ресурсу припинено. Повідомлено про підозру вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 176 КК України одну особу. За вчинені дії зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді значного штрафу або позбавлення волі на строк до двох років, з конфіскацією всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм.