Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Жителю Харкова оголошено підозру у здійсненні незаконних операцій з електронними грошима

Фігурант створив та адміністрував онлайн-обмінник електронних валют. На ресурсі чоловік здійснював фінансові операції із забороненими в Україні грошима російських платіжних систем. Оборот грошової маси за час діяльності онлайн-обмінника склав понад 100 мільйонів гривень.

Правопорушення викрили працівники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими поліції регіону.

Встановлено, що 45-річний місцевий житель у 2017 році створив сайт з надання послуг онлайн-обміну електронних грошей та криптовалюти. На ресурсі здійснювалися фінансові операції з електронними грошима платіжних систем, які заборонені на території України. Вказані електронні платіжні системи використовувались фігурантами для протиправної діяльності та відмивання коштів, здобутих злочинним шляхом, у зв’язку із неможливістю відстеження їх походження правоохоронними органами.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання чоловіка. За результатами було вилучено комп’ютерну техніку, термінали мобільного зв’язку, платіжні картки, а також  близько 900 тисяч гривень готівкою.  На вилучене майно накладено арешт.

Проведено чотири комп’ютерно-технічні експертизи, за висновками яких підтверджено злочинну діяльність.

Фігуранту оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Харківська обласна прокуратура.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кіберполіція викрила харків’янина, який здійснював незаконні операції з електронними грошима

Департамент кіберполіції

Національної поліції України